BESTRIJDING TERRORISME (18)

Een mooie gelegenheid nu voor de politie na de aanslagen in Brussel. Ze vindt nu " rechtvaar-diging" voor haar oude wens: meer agenten op straat met meer bevoegdheden.

Een mooie gelegheid voor de veiligheidsdiensten om meer budget te vangen, haar " taken beter uit te voeren" en iedereen te bespieden.

En defensie roert zich ook: een mooie gelegenheid om de duikboten binnen te halen, niet 2, maar 4 of 6. En een vliegdekschip en wellicht een tiental Awacs mogen er ook bij (thank you so much, zeggen de Amerikanen dan). De kansen zijn nu gestegen, dus waarom niet. De Tweede Kamer is nu bijzonder vrijgevig en gevoelig voor onbegrensde verruiming van de budgetten. Iedereen ruikt nu de kansen. CDA, PvdA en VVD hebben al de portemonnee al geopend. Graai maar !

En dit alles om de burgers meer veiligheid te garanderen. Dit is nu infantiel denken: alsof de geschiedenis aantoont dat meer bewapening leidt tot minder onveiligheid en minder oorlogen. Of dan moet het alleen maar de VVD zijn die in smoking guns gelooft.

Zolang wij ons als " internationale gemeenschap" gedragen als internationale politieman, als inquisiteur landen terechtwijzen en bedreigen, en onze normen opleggen, terwijl het om meer gaat dan democratische vrijheden (anders waren wij al lang geleden Saoedi-Arabië binnengevallen), het gaat om economische belangen (olie, wapenverkopen), zullen wij niet in een veilige wereld leven. In ongeveer 1,5 jaar tijd hebben wij kans gezien- onder het mom IS te bestoken, tot grote blijdschap van Iran en de Saoedi's- bijna 4700 mensen weg te vagen, waaronder bijna 400 burgers die niets anders deden dan het land om te ploegen, hun producten te verkopen om hun gezinnen in leven te houden. Maar ach, het zijn toch maar moslims, en die wegen toch minder dan slachtoffers in een Westeuropese hoofdstad, niet waar Den Haag ? Ja, mensen moeten van elkaar verschillen, niet waar, Haagse politici ? Jullie met je selectieve standaarden ! Een drone op een Pakistaans dorp, honderden doden, en geen emotie, geen minuut stilte. Brussel is schokkend, een Syrisch dorp ook.

Terecht schrijft Bert Wagendorp in de Volkskrant (24 maart 2016): de crux is weg uit Syrië en Irak. Maar deze fundamentele oplossing - weg uit de oorlogsgebieden en laat de regio het probleem zelf oplossen, want daartoe is ze in staat-, en laat niet steeds zien dat wij " betere" waarden bezitten en goed zijn in opgestoken vingers, wijkt voor een gevoel van superioriteit. Beste Westen: u denkt het beter te weten, maar u toont stupiditeit. Of vosse sluwheid, want dan garandeert u zichzelf toegang tot de olievoorraden en bedient u uw eigen oorlogsindustrie. Uw economie floreert, dat van de "vijand" niet, en dat wilt u, de tegenpartij zwak houden en er alles aan doen dat er geen concurrent opstaat.

Het is deze arrogantie die het terrorisme voedt. Als het Westen doet wat onze politieke haviken verlangen, dan hebben wij onze vrijheid vernietigd. Dezelfde vrijheid die het zegt te willen verdedigen in oorlogsgebieden. Naast arrogantie tonen wij hypocrisie !

De wijze waarop onveiligheid wordt bestreden is te goedkoop om waar te zijn. Veel minder geld kost het als wij niet investeren in politie, veiligheidsdiensten en defensie, maar dé-investeren of ont-investeren in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Pak je biezen en verdwijn, pas dan bewijs je de veiligheid voor de burgers in Europa een goede dienst. En is er voor aanslagen minder reden. Doe ja dat niet, val dan Saoedi-Arabië binnen en verjaag de prinsen, dan laat je zien dat het jou gaat om democratie, vrijheid en vrouwenrechten.

Manuel Sewgobind 

Meest recente reacties

11.09 | 08:58

Ik blijf vertrouwen hebben in de Surinaamse gemeenschap, maar we moeten niet vergeten hoe het de Joden is vergaan in de 2e Wereldoorlog. Eeuwenlang werden ze min of meer getolereerd tot dan toe.

29.12 | 09:44

Wil je reageren? Dat kan altijd.

06.09 | 11:17

Beste Manuel,

Is het mogelijk om mij te bellen voor het plannen van een afspraak.Tel. 06 55 307253
groet.Zeki Arslan

05.06 | 19:48

Bouterse geeft deze revolutionarios een saluut en plaats zich niet boven hen. Hij had zich er ook tussen kunnen plaatsen. Bouterse is Bouterse en daar moeten wij het ermee doen..Better join him..

Deel deze pagina